Penisul ventral, Încurbarea congenitală a penisului

Glandul penisului - Wikipedia

MENIU Încurbarea congenitală a penisului Încurbarea congenitală a penisului este o afecţiune evidenţiată după naştere care constă în încurbarea penisului în timpul erecţiei.

Încurbarea este de cele mai multe ori îndreptată ventral în jos şi poate fi severă până sau peste 90 grade facând contactul sexual dificil sau penisul ventral. În această categorie întră şi încurbarea din cadrul hipospadiasului în care meatul uretral deschiderea uretrei la exterior este situat între vârful penisului şi anus. Cauze Dezvoltarea penisului şi uretrei începe după 8 săptămâni de viaţă intrauterină sub influenţa testosteronului asupra tuberculului urogenital.

Faloplastia: marirea si ingrosarea penisului Faloplastia: marirea si ingrosarea penisului Marirea penisului prin operatie mai poarta numele de faloplastie Exceptand aspectul estetic, pe care multi barbati doresc sa-l aiba, exista si unul functional in care se incadreaza malformatiile congenitale micropenia, hipospadiasul, epispadiasul sau fibroza penianacare limiteaza sau opresc capacitatea de … Marirea penisului prin operatie mai poarta numele de faloplastie Exceptand aspectul estetic, pe care multi barbati doresc sa-l aiba, exista si penisul ventral functional in care se incadreaza malformatiile congenitale micropenia, hipospadiasul, epispadiasul sau fibroza penianacare limiteaza sau opresc capacitatea de procreere sau de a duce o viata sexuala normala a acestor barbati. Motivul cel mai des intalnit pentru aceasta operatie este cel estetic, constand in ingrosarea sau alungirea acestuia. Asadar, din punct de vedere al procedeului, marirea penisului poate fi temporara sau permanenta. Metodele temporare includ medicatie, suplimente pe baza de plante si pompe speciale pe baza de vacuum. Aceste metode au o rata scazut de succes, adica va ramane un procent semnificativ de pacienti care nu vor beneficia de rezultatul dorit.

Această influenţă este perturbată de factori interni şi externi necunoscuţi, rezultând dezvoltarea incompletă  a unor porţiuni din ţesuturile care alcătuiesc penisul. Diagnostic În încurbarile congenitale ale penisului datorate dezvoltării deficitare doar a corpilor cavernoşi, malformaţia trece de cele mai multe ori neobservată de către părinţi şi copii până la vârsta pubertaţii, când adolescentul devine conştient de anomalia legata de penisul lui şi solicită un consult medical.

Alungirea Ventrală a Penisului

În cazul încurbărilor congenitale peniene în care sunt afectate uretra şi ţesuturile adiacente cu sau fară afectarea corpilor penisul ventral, cu sau fără hipospadias,  malformaţia este depistată în perioada copilăriei şi părinţii se prezintă cu băieţelul la medic. Încurbarea este evidentă în timpul erecţieipenisul fiind penisul ventral cel mai frecvent în jos, câteodată lateral  şi rareori dorsal când este de obicei combinată cu torsiune.

Nu există probleme legate de erecţie.

  1. Despre nutritie Prof.
  2. Acesta este un cuvânt vechi românesc, a cărui etimologie este neclară.
  3. Incurbarea Congenitala
  4. Penisul | Anatomie si fiziologie

O penisul ventral mai mică de 15grade este frecventă şi nerelevantă clinic în contextul în care nu afecteată contactul sexual. La o încurbare mai mare de 30 grade pot apare dificultăţi în contactul  sexual pe lângă problemele legate de aspectul estetic al penisului.

pentru o erecție bună la bărbați ce fel de penis este necesar

Este necesar ca evaluarea penisului să fie făcută cu penisul în erecţie, ceea ce presupune ca la prezentare la consultaţie să exite fotografii cu penisul aflat în erecţie, din trei incidenţe: din lateral, de sus  şi din faţă.

Este foarte important să se evalueze  de la început ce structuri tisulare sunt implicate în producerea încurbării peniene: doar corpii cavernşi, corpii cavernoşi şi uretra împreună cu ţesuturile adiacente sau doar acestea din urmă.

Penisul este organul copulator masculin. Acesta contine trei mase cilindrice de tesut erectil, uretra si tegument penian.

Pentru aceasta se va face o evaluare a poziţiei meatului uretral existenţa hipospadiasului precum şi a gradului de dezvoltare a porţiunii distale a uretrei şi a ţesuturilor adiacente dartos şi tegument.

În funcţie de această evaluare se va putea face o estimare a tehnicilor operatorii necesare îndreptării penisului urmând ca decizia finală să fie luată intraoperator.

femeie care îl ține pe bărbat de penis erecția hormonală a medicamentului

Tratament Singurul tratament al încurbării congenitale a penisului este cel chirurgical. Operaţia poate fi făcută la orice vârstă.

trebuie să- mi fie rușine de erecție care este lungimea și grosimea normală a penisului

Totuşi este de preferat să se facă cât mai devreme pentru a se evita sau reduce impactul psihologic. Alegerea tehnicii chirurgicale folosite pentru îndreptarea corpilor cavernoşi corporoplastie se face în funcţie de gradul de încurbare a penisului: Când încurbarea este sub 30 grade: tehnici care scurtează faţa convexă a curburii corpilor cavernoşi prin prin plicaturare simplă a albugineei tehnica celor 16sau 24  puncte  sau plicaturare după excizia unui fragment eliptic din albuginee tehnica Nesbit2 incizii transversale paralele în albuginee tehnica Essed-Schroeder sau o incizie longitudinală tehnica Yachia.

erecția dispare după preludiu cum să continuați o erecție

Acestea produc o scurtare minimă a penisului dar au avantajul riscului aproape inexistet de a afecta erecţia. Când încurbarea este mai mare de 30 grade: tehnici care lungesc faţa concavă a curburii corpilor cavernoşi prin incizie transversală a albugineei şi inserarea unuei grefe fragment din  derm  de la pacient sau submucoasă din intestinul de porc în spaţiul creat.

Au avantajul de a menţine lungimea penisului dar poate exista un grad redus de afectare a erecţiei.

prelungi erecția fără medicamente erecție cu radioterapie

Nu scurtează penisul iar erectie trittico unei disfuncţii erectile este extrem de scăzut.

Atunci când încurbarea se datorează şi dezvoltării deficitare a uretrei se impune ca după corporoplastie să se efectueze şi reconstruirea uretrei în porţiunea afectată uretroplastie.

întări o erecție medicamente pe durata erecției

Încurbarea penisului datorată doar dezvoltării însufuciente a ţesuturilor adiacente uretrei şi corpilor cavernoşi, situaţie frecventă în formele distale de hipospadias, se rezolvă prin simpla decolare a acestor ţesuturi îninte de uretroplastie urmată de redistribuirea fasciei dartos şi a tegumentului penian dezvoltate normal.

Informațiiimportante