Ligatura penisului

Intervenții chirurgicale Urologice - INSTITUTUL DE MEDICINA URGENTA

Sterilizarea tubara postpartum ligatura trompelor uterine © Autor: Dr.

Sterilizarea

Stiuriuc Simona Informatii despre procedura: Sterilizarea tubara postpartum este ligatura penisului optiune contraceptiva permanenta pentru femei. Aceasta procedura poate fi efectuata la momentul nasterii cezariene sau la scurt timp dupa o nastere vaginala. Sterilizarea tubara ramine cea mai comuna metoda contraceptiva pentru femeile peste 35 de ani, desi contraceptivele orale au trecut pe locul doi aceasta metoda.

Numarul sterilizarilor tubare a ramas relativ stabil.

ligatura penisului din osteocondroză fără erecție

Cel mai folosit abord chirurgical este minilaparotomia infraombilicala. Cu fundul uterin imediat postpartum la nivelul ombilicului, tubele falopiene sunt de obicei usor de abordat prin acest punct de intrare.

Ligatura bilaterala tubara poate fi efectuata si dupa inchiderea histerotomiei la momentul cezarienei. Indicatii si contraindicatii: Sterilizarea tubara postpartum este indicata la orice pacient care este stabil medical dupa o nastere vaginala sau cezariana.

Sterilizarea tubara postpartum (ligatura trompelor uterine)

Pentru cea vaginala la 48 de ore. Contraindicatiile sterilizarii tubare postpartum cuprind: - prezenta unei conditii medicale instabile hemoragie, infectie, hipertensiune necontrolata, sindrom HELLP - pacientul este nesigur fata de procedura - pacientul are anomalii semnificative ale uterului, tubelor falopiene sau a cavitatii intra-abdominale - pacientul nu este major legal - statutul nou-nascutului nu este clar.

ligatura penisului câți ani are o erecție de dimineață

Prevenirea complicatiilor: Complicatiile minilaparotomiei sunt de obicei minore, incluzind infectia plagii si formarea herniei de incizie. Pentru a evita infectiile minore ale plagii care pot apare dupa interventie, o pregatire completa a pielii cu solutie ligatura penisului trebuie efectuata.

Nu exista indicii pentru profilaxia antibiotica pentru procedura. Diminuarea riscului asociat cu dificultatea in localizarea structurilor abdominopelvine necesita evaluarea fundului uterin inainte de inceperea procedurii pentru a asigura ca anexele sunt accesibile. Un factor comun de esec al sterilizarii este ligatura unei structuri anatomice gresite, de obicei ligamentul rotund. De aceea identificarea si izolarea corecte a tubei falopiene inainte de ligatura este un pas important.

Orice indecizie prezentata de catre pacienta in perioada peripartum trebuie considerata ca indiciu pentru a intirzia sterilizarea. Tehnica sterilizarii tubare: Dupa ce pacientul a fost pregatit ligatura penisului iar anestezia a fost confirmata se va face o incizie de cm infraombilicala semilunara sau verticala.

ligatura penisului cum să mențineți o erecție la 60 de ani

Tubele falopiene sunt suturate si excizate sau se aplica clip de titan. Ratele esecului trebuie discutate cu fiecare pacient. O treime dintre esecuri vor fi sarcinile ectopice.

Erekční kroužek vroubky Na objednávku 2-3týdny

Dintre toate metodele de sterilizare chirurgicale, cea mai mica rata a sarcinilor o are salpingectomia partiala. In ligatura penisului rapoartelor asupra cresterii anomaliilor menstruale la femei dupa ligatura tubara, analizele tardive nu au demonstrat diferente in modelul menstrual fata de femeile nesterilizate.

Ingrijirea postoperatorie: Consilierea pentru sterilizare este critica si trebuie facuta inainte ligatura penisului perioada intrapartum.

Pierderea sensibilității. Apariția fistulelor uretrei. Leziunile penisului sunt de obicei diagnosticate fără probleme. Asistența promptă a specialiștilor este importantă pentru a păstra funcțiile organului. Stimați cititori ai site-ului 1MedHelp, dacă aveți întrebări cu privire la acest subiect, vă vom răspunde cu plăcere.

Pacientele trebuie sa fie constiente ca sterilizarea tubara este mai eficienta decit metodele independente dar comparabila cu dispozitivele intrauterine si vasectomie. Este asociata cu regret la femeile sub 30 de ani. Alte optiuni contraceptive, metode permanente si nonpermanente trebuie revazute de catre pacienta.

Întrebări şi răspunsuri despre sterilizarea feminină 1. Sterilizarea va modifica sângerarea menstruală a femeii sau va determina oprirea acesteia? Cele mai multe studii au arătat că după sterilizarea feminină nu au loc modificări semnificative ale caracterelor sângerării. Dacă femeia a utilizat, înainte de sterilizare, o metodă hormonală sau un DIU, sângerarea menstruală va redobândi caracterele avute înainte de utilizarea acestor metode.

Reversia operatiei: In general ligatura tubara este o procedura efectuata cu intentia de a fi permanenta. Reversia tubara este o metoda microchirurgicala de a repara tuba falopiana dupa o ligatura. De obicei exista doua portiuni restante tubare-segmentul proximal care porneste din uter si cel distal care se termina cu fimbriile linga ovar.

Další informace

Procedura care conecteaza aceste parti separate este denumita reversie tubara sau anastomoza tubotubara microchirurgicala. Intr-un procent mai mic de cazuri, ligatura tubara lasa restant doar portiunea distala a tubei fara deschiderea proximala in uter.

In aceasta situatie se va creea o noua intrare in uter iar segmentul tubar restant va fi inserat in cavitatea uterina. Aceasta procedura este denumita implantare tubara.

Avantaje si penis mic cum să- l repare Ligatura tubara este o interventie chirurgicala abdominala.

Frenul prepuțului

Un studiu a aratat complicatiile postoperatorii ale procedeului fiind mai frecvente decit in vasectomie. Ligatura tubara are un cost initial mai mare decit contraceptivele orale. In cazul ligaturii tubare efectuate intr-o cezariana cum tubele sunt deja expuse in laparotomie costul este mai mic. Ligatura tubara poate reduce riscul cancerului ovarian.

Informațiiimportante